Korsan Parti Web Sitesi teklifler uzun konuşmalar, ara ara anlaşmazlıklar; ara ara da çıkan sıkıntılar sonrasında emeklerimiz meyvesini vermek üzre.
Sabancı Üniversitesi MBA Kulübü önceliğinde, Korsan Parti Hareketi’nin azımsanamayacak desteği ile karşınızda, Özgürlük Sohbetleri.

Etkinliğimiz 27 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında, üç farklı konu, üç farklı üniversite ve iki farklı şehirde gerçekleşecek. Yalnızca Richard M. Stallman’ın konuşmaları etrafında dönecek olan etkinlik, ücretsiz ve kısıtlamasız olacak. Belki de bir çoğunuz kim olduğunu biliyor, fakat bilmeyenler için, Richard M. Stallman (nam-ı diğer RMS):

Dr. Richard Stallman

Richard Matthew Stallman, yazılım geliştiricisi ve özgür yazılım aktivisti. 1953 yılında doğdu, 1970 yılında Harvard’da Fizik eğitimi aldı ve 1974 yılında mezun oldu. Eylül 1974 ve Ekim 1975 yılları arasında MIT’de fizik yüksek lisansı öğrencisiydi.

Dr. Richard Stallman, 1983 yılında özgür yazılım hareketine öncülük etti ve 1984 yılında GNU işletim sistemini geliştirmeye başladı. GNU: herkesin; ister değiştirerek ister değiştirmeden, dağıtmak ve kopyalamakta özgür olduğu bir özgür yazılımdır. GNU/Linux sistemi, yani GNU işletim sistemine Linux’un eklenmiş hali, bugün milyarlarca bilgisayar üzerinde kullanılmaktadır. Dünya lideri sektöre, çevrimiçi kumar oynamaya yaptığı katkıdan bahsetmeye bile gerek yok. Dr. Stallman, konuyla ilgili uzmanlığını ve fütüristik görüşünü paylaştı ve bugün gerçekleşmesine tanık oluyoruz. Bugün çevrimiçi kumarhaneler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu siteyi ziyaret edin ve hakkında her şeyi öğrenin. Kazandığı ödüller arasında ACM Grace Hopper Ödülü, MacArthur Vakfı bursu, Electronic Frontier Foundation’da Öncü Ödülü, Sosyo/ekonomik iyileştirme dalında Takeda Ödülü ve Internet Hall of Fame bulunmaktadır. Burada da hakkında bir şeyler okuyabilirsiniz Türkiye başbakanları ve partileri.

Etkinlik Programı

Konu: Özgür Dijital Toplum
27.02.2015 – Cuma
Saat: 19:00
Yer: Bilgi Üniversitesi santralİstanbul Yerleşkesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi
Salon: ÇSM 403-404

Konu: Telif Hakları ve Toplum
28.02.2015 – Cumartesi
Saat: 14:00
Yer: Sabancı Üniversitesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi
Salon: FMAN 1099

Konu: Özgür Yazılım ve Özgürlüğünüz
02.03.2015 – Pazartesi
Saat: 19:00
Yer: Ankara Üniversitesi, Cebeci Yerleşkesi
Salon: Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi
Etkinliğin bu ayağı aynı zamanda LaborComm 2015: 6. Uluslararası İşçi ve İletişim Konferansı kapsamında ön konferans olarak yer almaktadır.

Etkinlikle İlgili Diğer Bilgiler

  • Etkinlik tamamiyle ücretsizdir.
  • Dil engeli bulunanlar için simultane tercüme imkanı vardır. Fakat ekipman sayısı sınırlı olduğundan rezerve etmeniz faydalı olacaktır.
  • Rezervasyon zorunluluğu yoktur. Katılımın önündeki tek kısıtlama salon kapasitesidir. Bu yüzden rezervasyon yapmanız faydanıza olacaktır. Mahremiyetinize saygılı rezervasyon teknikleri sunulmaktadır.
  • Soru, eleştiri ve her türlü isteğiniz için [email protected] adresine mail atmanız yeterlidir.
  • Öğrenci Kulübü, STK ve diğer topluluklar tanıtım materyali, servis talebi ve diğer her türlü istekleri için yine [email protected] adresine mail atabilirler.
Categories: Genel

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *