Alan ziyaretinde bulunan Korsan Parti üyemizin kişisel izlenimleridir.

29.01.2015 tarihinde, 14:00 sularında bir kaç hayvansever arkadaşımızla Kısırkaya Toplama Kampı’nı ziyaret ettik. Ulaşımı özel aracımızla sağladık. Bulmakta güçlük çekmesek de ulaşmakta bir hayli zorlandık. Barınağa giden yol henüz bitmemiş, küçük bir araçla gitmek hemen hemen imkansız; yolda başka inşaatlara gidip gelen dikkatsiz kamyonlar ve dozerler bulunmakta; ara ara yolu kesen sürü halindeki besi hayvanları da cabası. En yakındaki, daha sonra 2. Etap olduğunu öğrendiğimiz, inşa alanına alınmıyoruz. Önce 1. Etap’a gidiyoruz. Oradaki görevliler hazırlıklı olmaları için ciddi talimatlar almışlar, sıcak bir karşılama, çay ikram edelimler, general ziyaretine hazırlanmışçasına tam donanımlı temizlik görevlileri, çoğumuzun evinden daha temiz bir yaşam ünitesi. Gerçekte nasıl olacağını bugün göremeyeceğimiz aşikar; neyse lafı dolandırmayalım.

İlk sürprizimiz yaşam ünitelerinden birinde, herbiri farklı kafeslerde 10 ile 15 arası sayıda köpek. HASDAL’daki kapasite doluluğu üzerine bazı canları henüz bitmekten ÇOK UZAK bu kampa toplamaya başlamışlar bile. Bu açıklamayı orada bulunan görevliler yaparken, telefondaki İBB görevlisi arkadaşımıza orada köpek olmadığını, henüz çalışmaya başlamadığını anlatmakta. Bu kişiler henüz 15 köpeğin takibini beceremezken 20 bin köpeği bir arada ütopik bir ortamda bakımını yapacaklarını iddia etmekteler. Gerçi bu kısımda bile henüz anlaşmış değiller, Kadir TOPBAŞ öyle bir şey söylememiştir, söylediyse sirkülasyonu kastetmiştir gibi argümanlar sunmaktalar. Neyse ki Kuzey Ormanları Savunması direk kanıtı bizimle paylaşmış: https://www.youtube.com/watch?v=DgF1GtnYYVQ

Bir diğer önemli mesele de sorduğumuz sorulara ve anlık tepkilerimize verdikleri, iç burkan bir cevap; hayvan severler inceledi, çok beğendiler, onlar onay verdiler. Bu argümanlarının yalan olmadığını biliyoruz, çünkü sesi en çok duyulan “hayvan hakları topluluğu” HAYTAP bu argümanın sorumlusu, ve kanıtı ekteki linklerde:

http://www.webcitation.org/6Vx102JoP

http://www.webcitation.org/6Vx0mZQWG

Büyük bir yatırım yapıldığı ortada, ünitelerin içi, medikal cihazlar, karantina odaları, doğal yaşam alanları(?) düşünülmüş, doldurulmuş. Gaz odası, hayvan deneyleri gibi iddialara sebep olacak bir şey göremediğimi de itiraf etmeliyim. Büyük olduğu kadar da boş bir yatırım. Dışarıya adım attığınızda etraf çamur, su birikintileri ile dolu. Zaten uzaktan baktığınızda zemini kaymak üzere olan bir kumdan kale zemininden hallice. Afet halinde ne gibi önlemler aldıklarını sorduğumuzda cevabı “yapılar zaten prefabrik” oluyor. Toprak kayması ve rüzgara karşı ağaçlandırma yapmışlar, fakat hepsi genç ağaçlar ve biraz olsun işe yaramaları için bir kaç yıla ihtiyaçları var. Görmeyenler için alanın deniz kıyısında olduğu bilgisini de ekleyeyim. Afet olduğu zaman karadan ulaşmak hemen hemen imkansız olacak, canlar kafeslerde boğularak ölmeden önce sadece bir kaç dakikamız olacak ve çevre köylerde oturmuyorsanız her şey için çok geç olacak.

Topla-kısırlaştır-geri bırak planına dair sundukları tek güvence şuan yürürlükte olan yasa. Ancak unutmayalım ki NSDAP, Auschwitz’de yaptığı katliamı yasadışı bir şekilde yapmadı. Yeni kanun tasarısı korkunç. İBB’nin bu işin altından kalkamayacağı çok açık. Devasa büyüklükte barınak yapmanın mantıksal olarak hatalı olduğu çok açık. Şehirden uzakta, tecritte barınak yapmanın yanlış olduğu çok açık. Rant kaygılarıyla çıkar çatışması içerisinde olan bir arazide barınak yatırımı yapmanın aptalca olduğu çok açık.

Canlarımızı bu tarz kumarlara kurban vermememiz gerektiği de çok açık. Bu Cumartesi toplama kampına karşı harekete geçmemiz gerektiği de çok açık.

Etkinliğe dair tüm detayları https://www.facebook.com/events/1374238036220429 adresinden bulabilirsiniz. Bunu düzenleyen ve destekleyen tüm kurumlara en içten teşekkürlerimizle…